Мария Капон отрече съюз с Николай Бареков

Дата: 17 Декември 2013 Автор: vesti.bg

0
291

Лидерът на ЕНП опроверга спекулациите за съвместни политически действия с „България без цензура“

Вчерашното участие на Мария Капон, лидер на Единната народна партия (ЕНП), като модератор в дискусия, организирана от „България без цензура“, породи спекулации в медиите и социалните мрежи за възможно сътрудничество между двете формации. Николай Бареков не пропусна възможността да ги стимулира, като направи няколко изявления и разпространи прессъобщение в стил „широко отворена прегръдка в посока център-дясно“. Пред Vesti.bg обаче Мария Капон категорично отрече между тях да има политическо сближаване.

 „Участвах в дискусията на тема „Енергетика“ с голямо удоволствие, защото винаги използвам всеки форум и всяка възможност, за да изложа тезите на ЕНП за този особено чувствителен за икономиката ни сектор. На кръглата маса присъстваха доста компетентни хора – експерти от БАН, енергетици, проф. Атанас Тасев и други специалисти от сектора, с които винаги е интересно да дискутираш темата. Досега не съм пропускала възможност да прокламирам нашите виждания и това беше един от тези случаи“, каза Мария Капон, която е и председател на инициативния комитет „БеляНе“.

Тя призова да не се правят механични политически алюзии от тематични дискусии. Участвала съм на дискусии в различни политически и експертни формати – от средни и малки предприятия в Брюксел, до президента на България, когато той се казваше Георги Първанов. Това не значи автоматично, че човек има общи виждания с всички останали, а че има възможност за дискусия с присъстващите, подчерта лидерът на ЕНП.

„Познавам Николай от много години. Бях зам.-председател на съвета на директорите на ТВ Европа, в която той водеше предаване като журналист. Колкото до мнението ми за Николай Бареков като политик – запазвам си правото да го кажа на по-късен етап, когато той стане такъв. Засега мисля, че има все още много път, който да извърви, а никому не трябва да се отрича това право“, каза Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twelve − six =