Мария Капон поиска оставката на шефа на АЯР Сергей Цочев

Дата: 01 Февруари 2013 Автор: ЕНП

0
227

Председателят на Единна народна партия Мария Капон поиска оставката на председателя на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев, заради заявената позиция в подкрепа на АЕЦ „Белене“ по време на кампанията за референдума. На пресконференция в Сливен г-жа Капон заяви, че в качеството си на шеф на националния ядрен регулатор, Сергей Цочев трябва да бъде независим и да запази неутралитет, вместо да се превръща в лобист на конкретен проект или компания.

„Очакваме депутатите от ГЕРБ и от Синята коалиция да внесат бързо в парламента, както е по закон, въпросът от допитването и единно и категорично да потвърдят отказа от далаверата „Белене“, категорична беше Мария Капон.

На въпрос за стратегията на партията за предстоящия парламентарен вот лидерът на ЕНП заяви, че Единна народна партия ще се яви самостоятелно на изборите през юли тази година, а в коалиция е възможно да влезе единствено със сините.

Председателят на ЕНП Мария Капон сдаде в Сливен пресконференция на тема: „Резултати от националния референдум за АЕЦ „Белене“ и политическата ситуация след него“. В пресконференцията участваха още Тодор Василев, председател на ЕНП – Сливен и член на Изпълнителния съвет на партията, Валентина Василева – член на Контролния съвет на ЕНП и Красимир Сербезов – секретар на ЕНП – Сливен.

Утре, 01.02.2013 г. Мария Капон ще присъства на откриването на нов клуб на партията в Бургас.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

14 + ten =