Мария Капон: Политическият егоизъм няма смисъл

Дата: 18 Август 2011 Автор: БНР, Хоризонт

0
206

cappone_ENPНашият път с господин Дал е много дълъг и той не свършва с интереса към определена двойка за определени избори. Така отговори Мария Капон, председател на ЕНП на въпрос дали заедно с  Касим Дал ще се кандидатира за президентските избори в интервю за програма „Хоризонт” на БНР. Има много вероятности, каза още Мария Капон, характеризирайки тандема с Дал за вота като вероятен и интересен.

Гледаме на изборите като на възможност да дадем не просто алтернатива, а нов политически модел, каза Мария Капон.

Бях гарант и на ГЕРБ, и на ДСБ за ЕНП. Това е най-голямата политическа група, най-силното политическо семейство. Партиите и в други страни стоят на различни краища в семейството и това не е проблем, каза Мария Капон. Винаги е важна България за нас, политическият егоизъм никога няма да има смисъл, смята председателят на ЕНП.

В момента Борисов е в много сложно положение между двата лагера, които се бият в Министерския съвет, между двамата вицепремиери. Смятам, че особено в предизборна обстановка няма да направи промени. Най-доброто действие в сагата около отнемането на лиценза на „Лукойл Нефтохим Бургас АД“ е действието на министър Трайков, който подаде сигнал в КЗК. Хората искат да видят държава, каза Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 − 4 =