Мария Капон: По „Белене“ очакваме обвинения срещу министри

0
531

belene-dela-i-dokumenti.2013За Единна народна партия е приятна изненада изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров, че ще има обвиняеми по документите, представени от Мария Капон на 3 септември 2013 г. на пресконференция в БТА. С фактури доказахме извършването на три плащания от НЕК към консултанта на проекта „Белене“ на обща стойност над 7,5 млн. лв. На следващия ден Мария Капон бе привикана в Столичното следствие, за да даде показания по изнесената информация и представените документи.

Припомняме, че плащанията са извършени по времето на първия кабинет на Бойко Борисов и по време на служебния кабинет на Марин Райков. „Вярвам, че изявлението на г-н Цацаров в Народното събрание не е предназначено за успокояване на общественото мнение след присъдата на арбитража в Женева, а е свързано с реалното намерение да се потърси отговорност както от изпълнителните директори на НЕК, така и персонално от министрите, в чийто мандат са разрешени плащанията“, заяви Мария Капон от Единна народна партия.

Това може да се окаже единственият случай, в който прокуратурата доказва, че е независима от изпълнителната власт, каза още Мария Капон.

Никой не бива да очаква, че ще се уплашим и оттеглим пред корпоративните интереси. Ще следим случая и ще продължим да информираме гражданите.

Factura_1 Factura_2 Factura_3

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 + sixteen =