Мария Капон представя операция Чисти ръце в Люксембург

Дата: 24 Юни 2008

0
256
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Независимият народен представител Мария Капон, председател на Единна народна партия, от днес е на работно посещение в Люксембург в състава на парламентарна делегация от Подкомисията по отчетност на публичния сектор на Народното събрание на България.

Делегацията ще има редица срещи с представители на институции, имащи контролни функции. Сред тях са ръководителят на отдела за България , Румъния и Кипър, на европейската инвестиционна банка, с г-н Люк Фриден-министър на финансите и бюджета и министър на правосъдието, с г-жа Колет Флеш, заместник-председател на Камарата на депутатите и председател на Комисията по контрол на изпълнението на бюджета.

Българските депутати ще обменят мнения и с членове на Колегиума на Сметната палата на Люксембург, ще разговарят и с г-н Лоран Мозар-заместник-председател на Камарата на депутатите и председател на Комисията по финанси и бюджет, както и с нейни членове .

Акцент в разговорите на г-жа Капон в Люксембург ще бъде предложената от ЕНП  операция „Чисти ръце” като специално ще се обсъдят законодателните възможности за въвеждането на стандарти   за отчетност и прозрачност в работата  на публичния сектор. ”Вярвам, че това ще обогати българската практика за да се преборим като общество с корупционните практики”, заяви г-жа Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

six + 11 =