Мария Капон: Путин не може да коментира суверенитета на България

Дата: 01 Декември 2014 Автор: EНП

0
199

Смятам изявлението на президента на Русия за нагло и е крайно необходимо българското външно министерство или държавният глава да реагират.

Когато някой преценява вместо България какви са изгодите за страната ни от „Южен поток“ е по-добре първо да получим коректната сметката по проекта за територията на Република България. Същото се отнася и за вътрешно-съюзните ни отношения в Европейския Съюз и предложението да бъдем компенсирани, след като до момента не сме компенсирани от страна на Русия дори за първата газова криза.

 Ако Русия има намерение да втечнява газ, това е опция и за България, а предложението да се създаде газов хъб на границата между Гърция и Турция възприемаме като поредна политическа атака срещу проекта ТАП и желанието за алтернативни доставки към Южна и Централна Европа. Владимир Путин, в настоящият политически момент, е последният политически лидер, който може да коментира суверенитета на България. Именно суверенитетът ни е напълно гарантиран, в рамките на НАТО и ЕС, за разлика от този на Украйна, за съжаление на цялата демократична общност. /БГНЕС

––––

Мария Капон, икономист и член на коалиция „Десните“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

sixteen − eleven =