Мария Капон участва в 120-хилядния митинг на опозицията в Белград

Дата: 16 Април 2011 Автор: ЕНП

0
261

Председателят на Eдинна народна партия Мария Капон бе единственият чужд политик подкрепил сръбската опозоция на огромния 120-хиляден митинг на коалицията, водена от Сръбската прогресивна партия – партньор на ЕНП в Белград.

16.04.2011. Miting opozicije ispred Narodne sskupsstine Srbije. Foto: ANDJELKO VASILJEVIC
16.04.2011. Miting opozicije ispred Narodne sskupsstine Srbije.
Foto: ANDJELKO VASILJEVIC

„На нас в България ни бе тежко, но издържахме. Вярвам, че и вие ще издържите! Промяната дойде не защото политиците бяха в кабинетите, а защото хората бяха на улицата. Виждайки Ви тук на този площад, съм сигурна, че ще победите“, каза Мария Капон пред развълнуваното множество.

В изказването си от трибуната г-жа Мария Капон пожела на протестиращите незабавни предсрочни избори, подчерта необходимостта от успешни мерки срещу кризата и корупцията, и бързо започване на преговори за членство в Европейския съюз.

New Image3На митинга председателят на Сръбската прогресивна партия Томислав Никулич обяви в Деня на промяната и пълна гладна стачка до насрочването на предсрочни парламентарни избори.

Коалицията, водена от дясноцентристката Сръбска прогресивна партия, е широка и позволява единен фронт за европейското бъдеще на Сърбия, по- високи доходи и законност.

New Image4В коалицията има уникално ветрило- там влизат Консервативната партия Нова Сърбия с лидер Велимир Илич, Либералното движение Силата на Сърбия, водена от Миланка Карич, Движението на социалистите/ левица/ с лидер Александър Вулин. Заместник на Томислав Никулич в Сръбската прогресивна партия е сочения за най- перспективен млад политик на Сърбия Александър Вучич.

Към момента коалицията има над 41% подкрепа и е поддържана от редица малцинствени партии, сред тях ромска и влашка. За нея се обявяват и редица неправителствени организации.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

18 − five =