Мария Капон: Ходът на Трайков да даде Лукойл на КЗК е най-доброто решение

Дата: 04 Август 2011 Автор: Агенция КРОСС

0
221

cappone_ENPМного добро е решението на министър Трайчо Трайков да внесе в Комисията за защита на конкуренцията съдебното решение за „Лукойл“ – именно то подпечатва монопола, то дава ясното доказателство, че има монопол. Това заяви пред журналисти лидерът на Единна народна партия /EНП/ Мария Капон, след като партията подаде документи в ЦИК за участие в местните избори

, предаде агенция КРОСС. Агенцията припомня, че вчера министър Трайков обяви, че е сезирал КЗК дали има монополно положение на пазара на горива, визирайки нефтената рафинерия. Според Капон това е „най-доброто решение на държавата в момента“ по сагата „Лукойл“.

Съдът постанови, че трябва лицензът на дружество „Лукойл – България“ да бъде върнат, а от митниците обясниха, че са спрели лиценза на Лукойл – Нефтохим. Решението се обжалва пред Върховния административен съд.

„Съмнявам се в мотивите и компетентността, които даде Агенция „Митници“ за обжалването на съдебното решение“, коментира Капон.

„За всички е ясно, че в страната трябва да се сменят правилата. Ако искаме да има държава, трябва да започне рестартиране на съдебната система. Един от големите въпроси е колко керосин струва едно решение на съда“, допълни лидерът на ЕНП, допълвайки нуждата от антитръстово законодателство, което да спре сключването на сделки с офшорни компании, които касаят публични финанси.

„Крайно време е да има държава с голямо „Д“. Топката е в Борисов. Той, като премиер, не може да каже: Ние ги хващаме, те ги пускам. Очаквам, след като държавата е казала „А“, да каже и „Я“, заключи пловдивският политик.

Единна народна партия подаде документи за регистрация за местните избори и внесе в ЦИК над 16800 подписа на симпатизанти и приятели на партията. Целта е да бъдат спечелени максимален брой кметове и общински съветници. Това са първите местни избори за ЕНП, които имат амбицията да водят позитивна кампания, в която ще предлагат решения. За София те имат самостоятелен кандидат- Петър Якимов. Партията има партньори, с които работи за нов десен проект, но повече информация ще има следващата седмица, когато ЕНП ще направи регистрация и за президентските избори.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

8 + 6 =