Мария Капон: Честни избори и ревизия на финансовото състояние на държавата

Дата: 13 Март 2013 Автор: EНП

0
283

Eдинна народна партия смята, че поредният работен ден на това Народно събрание представляваше синтез на жалкото и безхаберно управление на ГЕРБ, които се опитаха чрез подставени лица да накърнят интересите на българските граждани, вместо да произведат полезно действие в кризисна ситуация. Безобразие е нежеланието на парламентарно представените партии да не искат въвеждане в Изборния кодекс на преференциално гласуване.

Служебният кабинет има две основни задачи, като първата е да проведе честни избори, без съмнения за купени гласове и упражняване на натиск. Втората не по-малко важна задача е пълна ревизия на фиска. Нужен е цялостен преглед на задълженията към държавата, както и на задълженията на самата държава към бизнеса, оценка на дълга на страната, предстоящите плащания по договори и ползвани ли са средства от Националния фонд (европейски средства) за вътрешни разплащания, анализ на изпълнението на бюджета и състоянието на здравната и осигурителната системи.
Политическата почтеност изисква гражданите да бъдат информирани за състоянието на държавата, която поддържат. Време е за смелост и служебният кабинет ще да получи толерантност и разбиране само на реалното поле на действията, а не на думите, заяви Мария Капон, председател на Единна народна партия.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

19 − eleven =