М. Капон: Борисов отново хвърля заплахи

Дата: 09 Юли 2014 Автор: БГНЕС

0
279

Бойко Борисов отново за пореден път хвърли няколко заплахи към българските граждани. От тях се разбра, че ДКЕВР явно ще е зависим орган в едно евентуално управление на Борисов.

Той твърди, че ще вдигне цената на тока. Доколкото всички сме наясно в България има законодателство и според него ДКЕВР е органът, който решава за цената на тока.

Това каза лидерът на ЕНП Мария Капон по повод днешното изказване на Бойко Борисов, че никога не е говорил за банкова ваканция.

 Според Капон е ясно и че бизнесът ще бъде наказан да плаща по-високи осигуровки от лидер на партия, претендираща да е дясна. Което не е голяма новина, тъй като с различни манипулации през височината на праговете Симеон Дянков направи така, че по време на четирите години мандат на ГЕРБ осигуровките се качваха за бизнеса всяка година.

Третото, което е видно, е че чрез „сготвената“ пенсионна реформа ще бъдат наказани работещите, а няма да бъдат стимулирани безработните да търсят работа . Това е ясно от днешното яростно и изнервено изказване на Борисов

Относно банковата ваканция, за която отрича, че е настоявал, най-вероятно трябва да говорят свидетели. Според източници Владислав Симеонов и Йордан Цонев са имали идеята за банкова ваканция. Поздравявам Светослав Гаврийски, че е отстоял обратната теза, че това ще е пагубно за страната, както смятам и самата аз, подчерта Капон. От днешното изказване на Борисов отнво става ясно, че той не е наясно с финансовата система на страната. От бакалските му сметки за 5 – 6 милиарда дълг, е видно, че той сумира емитирания дълг преди две седмици от 1.5 млрд. евро, който вече е във фискалния резерв и разрешението на ЕК България да подкрепи банковата система с 3 милиарда. Нека да му обясним, че нито едните, нито другите средства са изхарчени. Защото да имаш разрешение не означава, че ще бъдат вкарани, поясни Капон. А тази подкрепа беше важна за стабилизиране на цялата финансова система на страната. Дори да има милиард – милиард и половина, той ще бъде краткосрочен и в края на годината емисиите ще бъдат върнати като дълг, т. е няма да са дългосрочен дълг.

Що се отнася до МВФ, ние сме свикнали с Бойко Борисов, че сутрин от Катар говори едно, а вечер – от Израел – друго. Така че няма какво да се впечатляваме от неговите думи. Вепечатляващо беше, че той ги каза в много тежък момент за България и за банковата система, която е изключително стабилна. В този момент той с това свое изказване само създаде напрежение и съмнение в гражданите колко зле е държавата.

Не бих се учудила ако Бойко Борисов иска да направи коалиция с ДПС, бих се учудила, ако ДПС поиска да прави коалиция с Бойко Борисов.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

2 − two =