Не можеш в съюз с мафията да пребориш мафията

0
206
На власт продължава да е мафиотизирана олигархия, а тя има навика само да сменя правителствата си, а не навиците
На власт продължава да е мафиотизирана олигархия, а тя има навика само да сменя правителствата си, а не навиците

Днес десницата е пред много тежък избор, който засяга демократичните фундаменти на страната. Под заплаха е съдебната система и оттам справедливостта, свободата на словото – заради монополизирането на собствеността, свободата на изборите – заради масовите фалшификации, а властта е заграбила преразпределителните функции на Европейските фондове по комунистически маниер. Това каза националният координатор на Единна народна партия Валентина Василева-Филаделфевс в приветствие към 14-то Национално събрание на Демократи за силна България в София.

Тя припомни, че когато двете партии заедно се бориха срещу корупционния проект „Белене“, бяха заедно – само ЕНП и ДСБ. И въпреки електоралния им запас, проектът се провали и страната ни не изпадна в тази зависимост от Русия. „Когато посегнахте към коалиция с ГЕРБ, ние бяхме точно на обратното мнение. И не защото виждахме в бъдещето, а защото не можеш в съюз с мафията да пребориш мафията“, категорична бе Валентина Василева.

 По думите й днес пазарната икономика у нас е под въпрос, а силовите структури отново служат за репресия. На власт продължава да е мафиотизирана олигархия, а тя има навика само да сменя правителствата си, а не навиците. Затова днес пред ДСБ с голяма сила тегне въпросът дали ще гравитира около властта или наистина и окончателно ще се окаже в опозиция. Дали ще остане при ценностите си или близо до постовете си. Защото на общия шинел на коалицията не е герба на България, а герба на една друга партия“, подчерта Валентина Василева-Филаделфевс. 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

four × 5 =