Позиция на Коалиция „Десните“ относно убийството на Борис Немцов

Дата: 04 Март 2015 Автор: Коалиция "Десните"

0
292

Коалиция „Десните“ призовава за бързо разследване на убийството на Борис Немцов и международно наблюдение върху процеса и резултатите от разследването.

Поднасяйки съболезнования към семейството на Борис Немцов, неговите съмишленици и руския народ, Коалиция „Десните“ призовава за бързо разследване на убийството му и международно наблюдение върху процеса и резултатите от разследването.

Коалиция „Десните“ изразява безпокойство и смята за абсолютно неприемливо практикуването на натиск и убийства на членове на опозицията, на журналисти и на хора, критикуващи управлението. Неприемливи са и постоянните атаки от страна на властта срещу гражданските организации за защита на правата на човека в Русия. Ние виждаме поредния знак, че свободното слово е подтиснато в интерес на режим, който използва силови методи.
Настояваме българското правителство и МВнР да изразят отношение и да инициират международно наблюдение върху процеса и резултатите от разследването. Призоваваме да бъдат разследвани всички, които са изразявали публично позиция за саморазправа с Борис Немцов и с други опозиционни лидери, като вероятни изпълнители на престъплението.
Приканваме руските власти да освободят всички политически затворници и да въведат цивилизовани стандарти за политическо поведение спрямо опозиционно настроени граждани, неправителствени организации и политически партии. 21-ви век изисква подход на политическа толерантност, върховенство на закона и международното право, за да живее света в мир и цивилизовано състезание на идеи основани на общочовешки ценности.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

20 − 20 =