Политиката може да твори добро

Дата: 27 Януари 2009 Автор: ЕНП

0
246

Винаги съм смятал, че политиката сама по себе си не може да бъде нещо по презумпция лошо. Каква е политиката зависи от политиците, които я правят. От желанието им да помагат на хората, а не да осребряват позициите си. За да върнем доверието към политиката и политическата система е необходимо политиците да разберат, че от техните действия зависят решенията на ежедневните проблеми на хората, тяхното битие и техния поминък.

Трябва да е ясно, че избирателите нe сa неблагодарни. Те са само много, много разочаровани. И за политиците е време да схванат една елементарна истина – няма добри или лоши избиратели. Има добри или лоши политици.

За всички читатели на сайта на Единна народна партия прилагам едно електронно писмо, което председателят на партията Мария Капон получи след една нейна законодателна инициатива.

Илия Петров

 

Уважаема Госпожо Капон, 

Пиша Ви по повод внесеното от Вас предложение за преразглеждане на промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия, приети в края на миналата година, според които се изисква задължителна регистрация по ДДС на всички търговци, предлагащи цигари. Напълно подкрепям искането Ви за отмяна на задължителната регистрация по ДДС, тъй като свързаните с нея разходи са просто непосилни за дребните търговци. Съпругът ми притежава малък магазин за хранителни стоки, след влязлата вече в сила разпоредба той е поставен пред дилемата дали да продължи да продава цигари, и следователно да се регистрира по ДДС или да спре продажбата им и да загуби немалка част от клиентите си.

Резултат и от двете възможности не би бил никак добър: непосилни разходи за малка фирма като неговата или значително спадане на приходите. Много дребни търговци като него се чудят накъде да поемат в тази сложна обстановка, тъй като държавата вместо да подпомага тези хора, работещи от сутрин до вечер, вложили в своята работа много усилия, по този начин ги обрича на изчезване. 
Именно в този труден момент научих за Вашата инициатива, Вие ми давате надежда, че ние – „малките хора“ не сме напълно забравени, че имаме надежда – няма да бъдем смазани от системата. 
Приемете моите искрени поздравления за Вашата работа в парламента.  

Благодаря Ви! Желая Ви успех!

С уважение: Катерина Инджова-Дечева

ОСТАВИ КОМЕНТАР

4 × 4 =