По-скоро разпад на Короната, отколкото разпад на ЕС

0
251

13-05-12-02816Българският поглед от Лондон с Мария Капон, която e в английската столица. Какво да очаква Европа от Великобритания, как коментират на Острова оставката на Дейвид Камерън, как когато Брекзитът удари се случва отзвук в Европа? Интервю на Живка Танчева с Мария Капон

Резултатите от Брекзита тепърва ще се оценяват в Англия и Европа.

Очакваше се Лондон да е подготвил план А и план Б, които да се случат след референдума, каза в интервю за Радио Пловдив Мария Капон.

По думите и обаче след вчерашния борсов крах и след спада на акциите е станало ясно, че няма такава готовност във Великобритания.

Не бе предвиден и ефектът вътре в Кралството, защото Шотландия и Северна Ирландия избраха Брюксел и ЕС, коментира Капон. Според нея в този смисъл може да се очаква разпад на Короната, отколкото разпад на ЕС.

Да не забравяме освен британските проблеми, и тези на ЕС. Много бюрокрация, и бавни действия, както в областта на отбраната и сигурността, така и в областта на икономиката и външната политика.

Гражданите рядко виждат тези, които управляват, подчерта още Капон.

Аз съм убеден европеец, като ценности и като база, в която е създаден ЕС. Изключително важно е да си вземем поука от всичко, което се случи, смята още тя.

Интервюто с Мария Капон можете да чуете ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

six + eight =