Председателят на ЕНП с отворено писмо до министър Цветанов заради действията на полицията по време на протеста във Варна

Дата: 04 Юли 2012 Автор: ЕНП

0
310

Председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон изпрати отворено писмо до вицепремиера и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов във връзка с действията на служителите на МВР по време на гражданския протест срещу застрояването на Морската градина в гр. Варна на 3 юли 2012 г. и грубото им отношение към бившия външен министър на Република България г-н Иван Станчов.

ДО

ВИЦЕПРЕМИЕРА

И МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

 

КОПИЕ

ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

От Мария Капон, председател на Единна народна партия

 

ОТНОСНО: Действията на служителите на МВР по време на гражданския протест срещу застрояването на Морската градина в гр. Варна на 3 юли 2012 г.

Уважаеми г-н Министър,

Обръщам се към Вас във връзка с поведението на служителите на реда по време на демонстрацията на граждани срещу застрояването на Морската градина пред община Варна.

На 3 юли 2012 г., в момента, в който Вие чествахте ценностите на демокрацията в сградата на Американското посолство, служителите на реда във Варна се отнесоха грубо и непочтително към бившия министър на външните работи на Република България г-н Иван Станчов. Смятам, че легитимирането е нормален ангажимент на работещите в МВР, а отношението им към хората, особено към тези със сериозен принос към страната се подразбира естествено. Ако приемем, че редовите полицаи не са наясно с личността на г-н Станчов, се надявам, че във Ваше лице ще срещнем разбиране. За подробности от биографията на този бележит българин, можете да се обърнете към настоящия Външен министър и Ваш колега в Министерски съвет.

Надявам се на публично извинение във връзка с възникналия инцидент, който петни името не само на министерството, но и това на България, тъй като г-н Станчов е добре известен в дипломатическите среди както в Европа, така и зад океана.

София, 4 юли 2012 г.

С уважение,

Мария Капон

ОСТАВИ КОМЕНТАР

thirteen + twenty =