Ретроградност в първите дни на управлението на БСП – Атака – ДПС

Дата: 03 Юни 2013 Автор: ЕНП

0
241

Единна народна партия призовава политическите сили в парламента да не посягат на достиженията ни като общество и да не връщат развитието на нацията с години или десетилетия назад. „Първите управленски заявки на новата тройна коалиция – отказ от забраната за тютюнопушене, връщането на хора, принадлежали към структурите на ДС на висши държавни постове и рестарт на проекта „Белене“ – са знак за безпринципност и нахална политическа безотговорност, заяви председателят на ЕНП Мария Капон. Според нея България има нужда от смело, умно и модерно управление, а не от ретроградно мислене и неуместен популизъм.

Тютюнопушенето не е лично право или защитен от закона интерес. В момент, когато дори Русия забранява пушенето, Франция ограничава електронните цигари, а българинът брои стотинките си за сметки и хляб, заиграването с тази тема е цинизъм. Връщането към предишно състояние, след като обществото ни вече е преболедувало нелекия път на промяната, е безотговорно и евтино, подчерта председателят на Единна народна партия Мария Капон.

Още по-категорична е оценката й за заявеното от БСП възобновяване на проекта „Белене“ и връщането на високи държавни позиции на хора, принадлежали към структурите на бившата Държавна сигурност. „Обществото ни има нужда да затвори тези страници – веднъж и за винаги. Никой няма право да фалира държавата – като ресурси и като ценности. Изстрадали сме пътя си към демокрацията и модерния свят, за да позволим да ни управляват с ретроградни идеи и зле прикрити корпоративни интереси“, категорична е Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five × 1 =