Тодор Василев: Електронното гласуване ще стимулира избирателната активност сред младите хора

Дата: 20 Януари 2014 Автор: Milena Raikova

0
237

index25Единна народна партия е за промяна на Изборния кодекс, като особено внимание трябва да се обърне на стимулиране на избирателната активност сред младите хора. Това може да стане чрез въвеждането на електронно гласуване, каза Тодор Василев, член на Изпълнителния съвет на ЕНП по време на дискусия на тема „Стимули за всеобщо гласуване“, организирана от НДСВ. Въвеждането на електронното гласуване ще реши и големият въпрос с българите, които живеят в чужбина и нямат възможност да упражнят правото си на глас.

Всички бяхме свидетели на големите опашки пред българското консулство в Лондон на последните избори, припомни Тодор Василев.

ЕНП е за стимулиране на гласуването, но то е нож с две остриета. Затова много внимателно трябва да се подходи към него, тъй като има опасност от него да се възползват хората, които продават гласовете си. Според ЕНП задължително трябва да се засилят наказателните мерки във връзка с криминализираното купуване и продаване на гласове. Особено внимание в новия Изборен кодекс трябва да се обърне и на застъпниците, тъй като и в момента това е легален начин за купуване на гласове.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

ten − 9 =