Ще се боря за гласа на всеки пловдивчанин

Дата: 16 Май 2009 Автор: ЕНП

0
284

Смятам, че лидерите на всички партии трябва да излязат пред избирателите като мажоритарни кандидати, а не да се крият зад пропорционалните листи

Народният представител и лидер на ЕНП Мария Капон внесе законопроект за удължаване на 6-месечния срок за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Исканата промяна има за цел да даде още време на гражданите да докажат правата си по този закон, както и да се предотвратят опашки и струпвания в клоновете на банката, която ги обслужва. „Удължаването на срока е най-малката стъпка, която може да се предприеме, за да се улесни този процес и да се предотвратят неудобства както за правоимащите граждани, така и за администрацията, която ги обслужва. Не на последно място, отпускането на допълнителни 6 месеца ще има напомнящ ефект за онези, които до този момент са били възпрепятствани да потърсят правата си и ще им даде шанс да го направят. Като законодатели не бива да допускаме хиляди граждани да бъдат ощетени заради предишни пропуски в нормативната уредба”, заяви Мария Капон. Тя ще предложи законопроектът да бъде включен в дневния ред на Народното събрание за следващата седмица. Според нея предложената поправка може да бъде гласувана и приета до края на месеца, ако има политическа воля за това у управляващите.

Мария Капон обяви още, че приема предизвикателството да бъде мажоритарен кандидат за парламентарните избори и че ще се бори за гласа на всеки пловдивчанин. „Смятам, че лидерите на всички партии трябва да излязат пред избирателите като мажоритарни кандидати, а не да се крият зад пропорционалните листи”, подчерта Капон.

Тя обвини лидера на ДСБ Иван Костов, че се опитва да върне отново езика на омразата в българската политика. „Очаквах да има по-цивилизован език към тези, с които преговаряше и твърдеше, че ще разширяваме коалицията срещу БСП, ДПС и НДСВ. Но не, това си е старият Костов, който не е с него, е срещу него. Точно по този начин десницата се сви”, допълни още Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seven + 2 =