ЕНП с втори протест ще затвори окаяния проход „Петрохан“

Дата: 20 Май 2013 Автор: ЕНП

0
270

„Борисов се хвалеше с магистралите, но толкова важна инфраструктура остана в тежко състояние“, заяви Мария Капон.

 През 2011 година стартира проект за пълна рехабилитация и реконструкция на прохода „Петрохан“, който трябваше да бъде завършен за две години. В момента обаче шосето продължава да е в окаяно състояние, осеяно с дупки и пропаднали участъци. Това провокира хората, които всеки ден пътуват през проблемния участък, отново да се вдигнат на протест, като блокират най-прекия път от София към Северозападна България, заявяват от Единна народна партия.

От там припомнят за протеста от 1 май под надслов „Писна ми да си чупя колата“ и за това как нямало никаква реакция след него. Затова протестиращите отново ще блокират прохода на 26 май – на същото място – местността Малка Бързия, на няколко километра над с. Бързия, съобщи Даниел Николов, председател на ЕНП-Берковица.

„Правителството на Борисов се хвалеше с магистралите, но толкова важна инфраструктура остана в тежко състояние, а тя е жизненоважна за икономиката и за развитието на най-бедната част от България. Ние искаме да знаем какво се случва с проекта и защо не се изпълнява“, каза председателят на Единна народна партия Мария Капон.

От партията обясняват, че ще подкрепят протеста, за да накарат институциите да отговорят каква е отпуснатата сума за рехабилитация на тази отсечка, коя е фирмата, която е получила средствата, какви разходи са направени към момента и дали отпуснатите целево пари са разходвани само за ремонтните дейности на пътя.

„Хората имат право да знаят защо бездействието продължава и ще има ли наказани за това“, категорична е зам.-председателят на Единна народна партия доц. Надя Миронова. По думите й е време институциите да поемат отговорността си към хората и да престанат с оправданията, които превърнаха Северозападна България в най-бедният край на най-бедната страна в целия Европейски съюз.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five × 1 =