Мария Капон: Едрите стъпки на Вилфрид Мартенс в европейската история оставиха политическа следа за всички нас

Дата: 10 Октомври 2013 Автор: EНП

0
200

Бившият премиер на Белгия и председател на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс е починал тази нощ на 77-годишна възраст.

„Едрите стъпки на Вилфрид Мартенс в европейската история оставиха политическа следа за всички нас“, се казва в съболезнователен адрес до временно изпълняващят длъжността председател на Европейската народна партия г-н Жоузеф Дол от председателя на Единна народна партия г-жа Мария Капон.

 „Европейският съюз днес изпраща един от хората, които стояха в основата му. Мартенс разшири хоризонтите на десницата и хоризонтите на мечтите на милиони хора.

Той спечели уважение от името на всички ни и никога не го принесе в жертва на личните си амбиции. Всички победи на десницата под негово лидерство, бяха победи на идеи в името на хората. Като председател на партия от страна с млада демокрация и човек, който е имал честта да го познава лично и да работи с него в Европейския парламент и групата на ЕНП-ЕД, винаги съм имала и усещала подкрепата му в трудните стъпки напред.“, казва още г-жа Кап

ОСТАВИ КОМЕНТАР

10 − two =