Мария Капон е инициатор на Нощта на музеите и галериите

Дата: 17 Септември 2011 Автор: EНП

0
201

През 2005 г. четирима ентусиасти обединени от любовта си към изкуството и родния Пловдив се събират и реализират Нощта на музеите и галериите в Града под тепетата. Това са Мария Капон, Веселина Сариева (Галерия Сариев,  Open Arts Foundation), Ваня Атанасова (Сдружение на галеристите) и Красимир Линков (ГХГ – Пловдив).  Оттогава „Нощта на музеите и галериите – Пловдив“ се провежда всяка година през септември и става емблематична за културните събития на страната.

Днес седем години по-късно Пловдив отново ще събере на едно място хилядите почитатели на изкуството във всичките му разновидности за Нощта на музеите и галериите. В нощта на 17 срещу 18 септември над 50 места в града – музеи, галерии, книжарници, клубове, улици и паркове ще се превърнат в огромна арт сцена.

in23dexПловдивчани и гостите на града ще имат  удоволствието да се срещнат с изкуството на български и чуждестранни автори, създадено специално за тях. И тази година  началото ще бъде дадено с програмата за деца в Малката нощ от 17 до 20 часа. Събитията за възрастните започват в 19,00 часа и ще завършат в 1,00 часа след полунощ.

inde56xЗа Мария Капон Нощта на музеите и галериите и доказателство, че Пловдив не случайно носи почетния знак на културна столица на България. И тази година заедно със семейството си и приятели тя ще посети и ще стане част от магическата нощ на музеите и галериите.

А в богата програма на Нощта всеки може да намери себе си, казва Мария Капон.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

ten − 7 =