Eмил Мечикян: Личен избор

0
495

Бойко Борисов е обикновен човек. По-лошо – той е политик. Бойко твърдеше, че е нов политик, който е над дребните партийни страсти и ще ни донесе нова ера на „промяна”.

Борисов беше един от най-неопитните министър-председатели през последните 23 години. Много от критиците му се задоволяваха само да го клеветят: бил прост и ограничен, не търпял кадърни хора около себе си, бил мутра. Такива твърдения приспиваха недоволството на хората, които би трябвало да му се противопоставят по-категорично. По подобен начин преди 30-40 години си разказвахме вицове за Тодор Живков. Или казано по друг начин – като не можем да ги свалим, поне да им се подиграваме.

Така и не ни стигна смелостта да свалим комунистите от власт – те сами го направиха. И за Бойко не ни стигна смелост. Той сам се оттегли – нека не се заблуждаваме, че го принудиха лошите резултати от изборите. Просто Борисов не обича губещите каузи…

Необходими ни бяха няколко години, за да разберем един обикновен, тъжен факт: твърде малко от хората, състезаващи се за държавна власт, са истински реформатори. Истинските реформатори най-често губят състезанието.

Борисов изкусно си създаде образа на реформатор, който побеждава. Именно това ме накара да се замисля за собственото си политическо участие. Когато Борисов спечели втори мандат, реших, че е безотговорно да бездействам! Защото твърдението, че Борисов е реформатор, се оказа една голяма лъжа.

НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ ОТНОВО!

Емил Мечикян, зам.-председател на Единна народна партия във Фейсбук

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twenty + 7 =