EНП настоява за ограничаване използването на офшорни сметки и офшорно банкиране

Дата: 16 Октомври 2009 Автор: ЕНП

0
332

ЕНП е за ограничаване използването на офшорни сметки и офшорно банкиране, като част от борбата с корупцията по високите етажи на властта

Във връзка с последните информации за използване на офшорни сметки и сключване на сделки от името на държавата в транспортното министерство и министерството на енергетиката, ние, от Единна народна партия, се обявяваме категорично за промени в българското законодателство. Те трябва да ограничат възможността за опериране и контрактуване на средства от българския държавен бюджет през офшорни фирми и банки, които поставят под съмнение прозрачността на сделките и защитата на интересите на българския данъкоплатец.

„Крайно време е в Закона за обществените поръчки да влезе текст, според който  при поръчки финансирани с държавни или с общински средства да не могат да участват фирми, които имат офшорен капитал или са офшорни. Българската държава да не използва офшорни банки нито за кредити, нито за дебити, както и да не ратифицира каквито и да било спогодби, в които доставчици, проекти или международни компании се регистрират в офшорни зони”, заяви председателят на партията Мария Капон.
Настояваме управляващите да вземат съответните мерки за ограничаването на корупционните практики чрез офшорни сметки и фирми.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nineteen − seventeen =