EНП: Президентът да наложи вето над последното безумие на този парламент

Дата: 13 Март 2013 Автор: EНП

0
229

Миналата седмица, при драстично нарушение на Закона за нормативните актове, през правната комисия на Народното събрание мина закон, който разширява обхвата на хората, длъжни да декларират публично имуществото и доходите си. Поредният предизборен фарс на ГЕРБ, който се извършва с ръцете на РЗС, ще принуди хиляди хора да огласяват имуществото си, при положение, че и днес неправителствените организации в обществена полза подлежат на задължителен одит и подават финансови отчети в Министерството на правосъдието. Училищни настоятелства, спортни клубове, кооперации – всички ще се превърнат в ангажимент на сметната палата и на практика ще блокират нейната работа.

Предложените популистки поправки изменят изцяло смисъла на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности и най-вероятно противоречат на Конституцията.

„Обръщаме се към президента Росен Плевнелиев с ясен призив да наложи вето на този закон, защото създава неравнопоставеност между българските граждани и преследва цели, различни от смисъла на закона“, каза доц. д-р Надя Миронова, зам.-председател на Единна народна партия.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

one × 4 =