Oтговорност на президента е ултранационалисти да не управляват България

0
298

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Във връзка с проведения Консултативен съвет за национална сигурност при президента

Резултатът от Консултативния съвет за национална сигурност при президента очертава пред страната ни неприятна тенденция, която вместо да намали изкуствено създаденото напрежение и несигурност, има риск да тласне страната в непредвидима и дори опасна посока.

Призоваваме президента Плевнелиев да не връчва мандат за сформиране на кабинет на ксенофобски и националистически формации, за част от които има обосновано съмнение, че служат на чужди за страната ни интереси. Подобно управление може да постави под въпрос етническия мир в България, външно-политическата ориентация на страната, а на възлови позиции да се окажат хора с агентурно минало в бившите служби на комунистическия режим.

Такава стъпка в края на президентския мандат ще постави под въпрос голяма част от изявленията на президента и още по-неприятното е, че държавният глава може да се окаже в позицията на разединител на нацията.

Ако в страната ни има реално разделение на властите, не е нормално да се очаква президентът да задълбочава кризата, създадена от министър-председателя.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

fifteen − 9 =