Валентина Василева: Кметът на Сливен от градоначалник се превърна в „опорна точка”

0
9156

Днес кметът на Сливен от стопанин на най-голямата община в България се превърна в „опорна точка” в предизборната кампания на партия ГЕРБ.

С отвращение ще цитирам неговите думи: „Компрометирането на стабилността в държавата по какъвто и да било начин може да има сериозни последици за общината и да ни върне в изходна позиция. Това означава спиране на осветлението, затваряне на детски градини, спиране на сметоизвозването и начало на хаоса.“

Искам да уточня, че годината е 2016, България е член на Европейския съюз, намираме се на континента Европа и тоталитарният режим би трябвало отдавна да е паднал.

Явно нещо от гореизброенето не е вярно. Ще ви кажа кое – последното.

Кой, ако не представител на тоталитарно управляваща партия, би си позволил да заплашва хората с отнемане на услугите, за които те си плащат и които е длъжен да им осигури?

Така може да мисли и се изразява някой, който си е внушил, че общественият ресурс е негов.

Г-н Кмете (няма споменавам фамилията Ви, за да не объркам някой избирател),

Днес Вие се подиграхте със сливналии! Да ви припомня, че от ноември месец сте градоначалник, а не говорител на партия ГЕРБ!

Сливналии, както и всички граждани на Република България, имат право на достъп до всички обществени услуги и цялата републиканска инфраструктура, за което плащаме нашите данъци!

Кого ще предпочетем в неделя е наше свещено право!

Министър-председателят Борисов заяви в изборната нощ, че ще остави страната в перфектно състояние, така че не намирам повод за хаос и тревога.

Искам да Ви припомня едно ваше изявление, че за ремонт на общинската пътна мрежа в община Сливен са необходими около 800 хиляди лева. И понеже толкова е бюджетът на Симфоничния оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци, Вие сте заложил в оздравителния план на общината да съкратите бюджета им с 50%, т.е. да ги унищожите.

След като прочетох във Вашето изявление, че правителството ще отпусне 1 милион лева за инфраструктурата по селата, смятам казуса с тези два културни института за решен и не виждам причина за съкращаване на бюджета им.

Надявам се да намерите сила и кураж да се извините на сливналии и да не допуснете повече да бъдете сплашван от вашите партийни попечители.

Българинът е достатъчно мъдър, за да направи своя избор сам!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

15 − fourteen =