ЕНП в Сливен излезе с открито писмо във връзка със скандала „Сливенгейт“

Дата: 19 Май 2012 Автор: ЕНП

0
250

О Т К Р И Т О  П И С М О

Уважаеми съграждани,

За пореден път нашият град е център на скандали, свързани с корупцията. Личности, претендиращи да представляват обществеността на Сливен, се оказаха в компроматна война, която за пореден път опетнява името на града ни. Сливен се превърна от град на Стоте войводи в град на Стоте скандала.  Но нека никой не превръща местните изкупителни жертви в единствено обяснение за система, която е национална практика. Разбира се, по никакъв начин не оправдаваме председателя на БСП-Сливен г-н Мартин Славов и г-н Галин Кънчев. Нека те сами да дадат своите обяснения пред съпартийците си и хората, които са им гласували доверие. Това, което ние от Единна народна партия не искаме да допуснем е с този скандал да се прикрият деянията на редица управници и народни избраници от града ни.  Ако приемем, че записът, който бе тиражиран е автентичен, мисля че всички получиха официален отговор защо ние като млада реформистка десница отказахме миналата година да участваме във всякакви схеми и комбинации. Записът е доказателство, че в избирателната ни система е заложена корупция.

Призоваваме всички да не се ослушват по евтин междупартиен ПР, а да потърсим отговори на важните за нас въпроси:

  1. Защо министър Цветанов не предложи да се създаде парламентарна комисия „Сливенгейт”, когато бяха спрени всички големи инфраструктурни проекти по времето на мандата на г-н Йордан Лечков? Да не забравяме,  че той бе подкрепен за кмет от ПП ГЕРБ и, че ПП ГЕРБ имаха болшинството гласове в Общинския съвет на град Сливен.
  2. Защо не се създаде комисия за проверка на съмнения за допускане само на определен кръг фирми, които да инвестират и да изпълняват обществени поръчки в град Сливен?
  3. Защо г-н Борисов не сезира Брюксел за гореизброените въпроси преди няколко години, а сигналът трябваше да бъде подаден от наши съграждани?
  4. Защо не бяха касирани изборите в град Сливен заради скандалното забавяне на изборните резултати?
  5. Защо не беше създадена комисия за разследване на сигналите и видеоматериалите за купуването на гласове?
  6. Защо записът с разговора на шефа на митниците – г-н Ваньо Танов и премиера бе проверяван с месеци докато утихне скандалът, а този запис се приема за кристална истина от управляващите?
  7. Как се допусна градът ни да е най-разкопаният и с толкова висок процент  безработни, въпреки че министърът  на регионалното развитие от предишното управление г-н Асен Гагаузов беше избран от нашия многомандатен избирателен район?
  8. Кой има интерес в продължение на години да обрича гражданите на Сливен на глад и безработица, въпреки че разполагаме с една от най-модерните промишлени инфраструктури?
  9. Защо на всеки четири години чуваме обещания за грижа за децата и младите в града, а в същото време няма нито една построена или осъвременена детска площадка? Колко детски градини бяха затворени, а сега няма места за децата?

Можем да зададем още много въпроси, но и наш дълг е да потърсим техните отговори.

Ние от Единна Народна Партия призоваваме всички наши съграждани заедно да упражним правото си на обществен и граждански контрол. Да потърсим своите права, да накараме управниците да работят за това, за което са избрани, а не да ни подхвърлят коричка хляб и зрелища, които очевидно те самите режисират!

Сливен, 19 май 2012 г.

С уважение,

Тодор Василев

Председател на ЕНП-Сливен

и член на Изпълнителния съвет на ЕНП

ОСТАВИ КОМЕНТАР

four × 5 =