Изборът на Воденичаров – провал на кабинета в образованието

Дата: 06 Февруари 2013 Автор: EНП

0
258

Изборът на акад. Стефан Воденичаров за министър на образованието от страна на ГЕРБ за нас е ясен знак за провал на кабинета в областта на образованието. След смяната на Йорданка Фандъкова и Сергей Игнатов, постът се предоставя на председателя на БАН, който предизборно трябва да пооправи имиджа на ГЕРБ, които безславно загубиха войната срещу Академията на науките. Едва ли българските учени ще се хванат на толкова плитка политическа игра.

Безспорният научен авторитет на акад. Стефан Воденичаров не може да промени факта, че става дума за политическа позиция в правителството на Бойко Борисов. Точно политическата позиция на БСП представляваше г-н Воденичаров само допреди седмица във връзка с проект, от който България вече е загубила милиард и половина.

Ярката защита на политическата линия на Овчаров, Първанов и Петков днес се трансформира в кадрово попълнение в кабинета на ГЕРБ. „Такъв ход може да бъде определен, или като политическа шизофрения, или като договорка зад гърба на обществото“, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

11 − six =