А сега накъде?

Дата: 19 Юни 2008 Автор: EНП

0
323

Лидерът на ЕНП г-жа Мария Капон депозира в НС актуален въпрос за позицията на България за бъдещето на ЕС след отрицателния референдум в Ирландия. „Референдумът, проведен миналата седмица в Ирландия – се казва в актуалния въпрос, – попари много, в това число и български, надежди, че Европейският съюз е поел в правилна посока по пътя на своето развитие. Ирландското „не” остави доста горчивина сред всички европейски политици, но за да не се допусне нова криза по отношение развитието на Съюза, е необходимо всички страни, включително и България, да заявят намерението си да намерят решение на ситуацията.

Считам за въпрос от изключителна национална значимост Вие, в качеството си на Министър-председател, подписал Договора от Лисабон, да заявите от трибуната на българския парламент, каква е българската позиция след референдума в Ирландия от 13 юни 2008 г.? Какви мерки ще предприеме българското правителство в рамките на Европейския съюз, за да подпомогне продължаването процеса на общоевропейска интеграция?

Наличието на ясна българска позиция по горепоставените въпроси е възможност за България да докаже себе си като пълноправен европейски партньор и да участва в реформирането на европейското бъдеще.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seven − three =