България все още не е дала ясната си оценка за тоталитарните режими

Дата: 02 Юли 2008 Автор: EНП

0
263

ЕНП внесе предложение в Народното събрание за гласуване на решение в подкрепа на Декларацията за европейската съвест и комунизма, гласувана в Прага на 3 юни т.г. 

„За нас оценката към близкото ни минало- се казва в проекто декларацията- е начин да преживеем с мъдрост болката от тоталитарните режими. В основата на хуманизма и демокрацията трябва да застанат ясните ни критерии, че конфронтацията между расите при нацизма и между класите при комунизма, създадоха диктаторски режими, които костваха живота на милиони хора и върнаха назад в развитието им десетки народи в Европа и Азия.

България все още не е дала ясната си оценка по този въпрос, засягащ пряко ценностите на европейската цивилизация и историята на страната ни. Затова смятаме, че в качеството си на народни представители трябва да дадем нашата оценка и морална присъда на тези политически практики и да изпратим ясен знак, че никога няма да допуснем тоталитарните режими да определят съдбата на хората”.

Инициативата за Декларацията на лидера на ЕНП г-жа Мария Капон и е подкрепена с подписите на Георги Пинчев-ОДС, Красимир Каракачанов-ВМРО, Любен Дилов-ОДС и Петър Попов-ОДС.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five − 1 =