България може да храни себе си и Европа, вместо това пазарите са залети от излишъците…

Дата: 24 Юни 2009 Автор: ЕНП

0
368

България може да храни себе си и Европа, вместо това пазарите са залети от излишъците на съседните страни, които съсипват българските селскостопански производители

Ген. Дани Ятом, бригаден генерал Йорам Рудман, международен специалист в разследването и превенцията на организираната престъпност и тероризма и Дани Кричман, бивш министър на земеделието на Израел бяха в Пловдив по покана на „Ред, законност и справедливост”. Домакин на пресконференцията беше Мария Капон, мажоритарен кандидат за Пловдив.

Пловдив, 24 юни 2009 г. 

Жизненото равнище в България може да се повиши значително, ако страната се справи с организираната престъпност и корупцията, които бъркат в джоба на обикновените хора и дърпат страната назад. Фактът, че сме тук, означава, че пред българския народ има доста тежки проблеми, но те могат да бъдат предолени. Това каза на пресконференция в Пловдив днес бившият шеф на МОСАД и един от най-големите международно признати специалисти в борбата с корупцията, организираната престъпност и тероризма генерал Дани Ятом.

Ген. Дани Ятом, бригаден генерал Йорам Рудман, международен специалист в разследването и превенцията на организираната престъпност и тероризма и Дани Кричман, бивш министър на земеделието на Израел бяха в Пловдив по покана на „Ред, законност и справедливост”. Домакин на пресконференцията беше Мария Капон, мажоритарен кандидат за Пловдив – област. Израелските експерти бяха представени от Давид Леви, мажоритарен кандидат на РЗС за 23 МИР в София.

„Никой в Израел не чака на някой политик да му свърши мандатът, за да заведе дело срещу него, а ако това стане, политикът е длъжен да си подаде оставката”, каза ген. Дани Ятом. „Наскоро в България бе създадена ДАНС, чиято основна цел е да се бори срещу корупцията и организираната престъпност. За да бъде успешна работата и по двете направления – събиране на информация и разследване, трябва да се мобилизират качествени хора и добри специалисти. Можете да накарате новоизбраните си политици да се закълнат, че ще се борят срещу корупцията, но това няма да е достатъчно, необходимо е активно да й се противодейства”, каза още бившият шеф на МОСАД.

„България може да храни себе си и Европа, вместо това пазарите са залети от излишъците на съседните страни, които съсипват българските селскостопански производители”, каза Мария Капон.

Г-жа Капон представи човека, който е допринесъл пустинята да се превърне в оазис – бившия земеделски министър на Израел Дани Кричман, световен специалист по капковото напояване и спасяването на заплашени от фалит селскостопански фирми. „България има прекрасни природни ресурси, талантливи хора, вода без ограничение и огромни територии, има всички дадености да развива модерно успешно земеделие. Но няма национална политика за земеделие, а това е изключително важно.” Той сподели, че в Израел има много емигранти от цял свят, включително и българи, и точно в техните селища отличителният белег е прекрасно развитото земеделие”, каза г-н Кричман. Щом могат да го направят в пустинята Израел, могат и в България, категоричен бе Дани Кричман.

Израелските експерти бяха единодушни в това, че посланието на партия „Ред, законност и справедливост” е най-точното в дадения момент от националното ни развитие и преди да се преборим с корупцията и организираната престъпност, няма как да подобрим живота си.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

8 + eighteen =