Валентина Василева: Кощунство е галерията на Владимир Димитров – Майстора в Кюстендил да стои недовършена с години

0
870

„Кощунство е да се дават стотици милиони за нови обекти и бутафории, а в същото време, огромна част от Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил да стои недовършена и да се руши“, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева в Кюстендил, където проведе поредица от срещи с местните структури на партията, на която бяха обсъдени проблемите в общината.

„В основите на недовършената част на сградата се намират археологически разкопки, които са обособени и са част от величието на тази уникална галерия, която притежава основната и най-голяма колекция от творби на Майстора. Не трябва да забравяме, че тя е единствена в страната, която е построена конкретно за галерия и стъкленият покрив дава естествената светлина на картините“, каза още Валентина Василева.

ХГ „Владимир Димитров – Майстора“ е един от стоте национални туристически обекти и е от огромно значение за културното, социалното и икономическото развитие на Югозападна България, каза още Валентина Василева. Според нея е непосилно такъв обект да бъде поддържан само от общината и след като е обект от национално значение, е редно държавата да се погрижи за него. „От постъпилата към нас информация става ясно, че са били печелени, спирани и вероятно преразпределяни проекти за довършването на галерията. В тази връзка се ангажираме да поискаме информация от съответните институции, за да може завършването на галерията да стане факт по-бързо“, каза още председателят на ЕНП.

20170720_113051

20170720_112825

ОСТАВИ КОМЕНТАР

2 × two =