Димитър Серафимов от Гоце Делчев: ЕНП не е лидерска партия като ГЕРБ

Дата: 25 Април 2013 Автор: http://toppresa.com/new

0
222

Митко, първи стъпки в политиката? Защо в политиката и защо в партията на Мария Капон?

– Искам тутакси да подчертая едно уточнение. Нашата партия не е лидерска партия, като ГЕРБ, например, така че е редно да назовавате името на партията, а именно Единна Народна Партия, защото тя е един млад и амбициозен екип, воден от безспорния авторитет в политическия ни елит – госпожа Мария Капон.

А основната задача на този екип днес е да поиска доверие от българските избиратели, за да можем един път за винаги да променим модела на управление в нашата държава. Кауза, която лично аз отстоявам от доста време насам в съзнанието и действията си и която припознах в идеите на Единна Народна Партия.
– Значи решението ви да се кандидатирате за депутат е продиктувано само и единствено заради промяна модела на управление на държавата?
– Обобщено казано – да. Но в промяната на модела влизат всички елементи от политиката на управление на една истинска европейска държава. Първо и основно – трябва да се цивилизова администрацията, да се ампутират корупционните практики, реална социална политика и дейности, истинско и сигурно здравеопазване и т.н. Това е моят модел на управление на държава, в която аз искам да живея. Именно, защото съм млад и защото държа да остана да се развивам в родината ми. Имам самочувствието да споделя факта, че съм обиколил доста места в Европа и по света, носталгията и любовта ми към България ме накараха да се върна, въпреки че имах добри възможности за развитие в чужбина. Врънках се, защото вярвам в хората и защото искам да дам енергията и уменията си за страната ни. Единственият начин – това е политиката и обществените дейности. Това е причината да приема предложението за кандидат-народен представител.
– Имате ли конкретни идеи, как вие лично ще работите за реализирането на каузата си, ако станете депутат?
– Имам, разбира се. Доста от тях, както казах, припознах в дейността на Единна Народна партия, като например, така наречената операция „Чисти ръце“. Ако си спомняте добре преди години, по време на вота на недоверие срещу правителството на Сергей Станишев, официално ЕНП обяви старта на кампания „Чисти ръце“. Това е истинската разделителна линия – не между власт и опозиция, а между почтени и непочтени, за да може обществото само да прецени кой колко струва и на кой да даде доверието си. Моят род е от едно от най-българските села в Неврокопския край – село Ляски. Село, развиващо се, в огромен процент, от земеделие. Единна народна партия е единствената, която има традиции в дейността по развиването на земеделието в България. Партията ни единствено и само се бори за почтеност при разпределянето на субсидии за българските фермери. Ние сме и единствените, които консултират безплатно българския земеделец за евро финансиране. Повтарям, правим го безвъзмездно. Коя друга партия може да се похвали с такова нещо?
– Накрая какво да очакваме от вас като кандидат народен представител от ЕНП?
– Само и единствено обективно представяне на нашите идеи и програма, с която всеки може да се запознае на нашия сайт – http://www.enp.bg. Поемане на изпълними ангажименти и най-важното – лице в лице с хората, за да може мисията ни да бъде разбрана правилно.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

13 + nine =