Единна народна партия: Борисов незабавно да освободи Вежди Рашидов

0
306

Valentina.VasilevaЕдинна народна партия настоява министър-председателят Бойко Борисов незабавно да освободи от поста му министъра на културата Вежди Рашидов. Обръщаме се към премиера поради доказания факт, че министър Рашидов няма доблестта в подобни случаи сам да си подаде оставката. Манталитетът му на управник се разминава с правилата на демокрацията както в случаите на хулиганско неуважение към редовите полицаи, така и на цинично презрение към певци и други дейци на културата, а днес вече и оказвайки директен натиск срещу журналиста Георги Ангелов.

 

Медиите са коректив на властта, а не обслужващ персонал на управляващите и това би трябвало добре да се знае от човек, който получава заплатата си от нашите данъци. Свободата на словото е неделима част от демокрацията, дори когато се използва за прослава на „Мултигруп“ и жални вопли по изгубените средства в Корпоративна търговска банка. За съжаление това са най-сериозните публични прояви на министър Вежди Рашидов, на които той, разбира се, има право.
Европейските стандарти изискват незабавна реакция от министър-председателя, в противен случай за всички ще бъде ясно, че той толерира натиска срещу българските журналисти и споделя същите принципи на управление като министър Рашидов, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

three × two =