Единна народна партия подкрепя протеста „България не е Биг Брадър!2010 не е 1984!“

Дата: 30 Декември 2009 Автор: ЕНП

0
224

Единна народна партия се включи в организационния щаб на протеста „България не е Биг Брадър!2010 не е 1984!“. Протестът и иницииран от ПП ЗЕЛЕНИТЕ, съвместно с групата „България е наша“, „Електронна граница“ и други формални и неформални граждански инициативи и организации.
С предложенията за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения се ограничават свободите на българските граждани и то конституционните свободи, а именно тайната на кореспонденцията. Не е сериозен аргумента, че трябва да загубим една от свободите си, за да си гарантираме сигурност. Ако държавата не знае как да уреди отношенията си с интернет доставчиците и с мобилните оператори, защото ги бавели при предоставянето на информация и достъп, то това не е проблем на 8 млн. българи. С приемането на подобен закон ще се окаже, че няма да има кой да ни пази от българската държава. Особено след като виждаме, че управляващите са решили да си делегират свръхправа. Така отново ще се окажем в ролята на поданици, а не на граждани.
Утре някой може да реши да има полицейски час между 18 и 24 часа, защото така всички ще си стоим вкъщи, а на улицата ще са само престъпниците и полицаите с аргумента, че така ще ги хващат по-лесно. Това е абсурд и той трябва да бъде спрян навреме.
Протестът на 14 януари от 11 часа пред Народното събрание, където се надявам всички демократи да участват, е само един от начините, по който се опитваме да спрем тези законови текстове.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

14 + 13 =