Единна народна партия предложи промяна – нови лица и нова политика

Дата: 07 Април 2013 Автор: EНП

0
256

Председателят на Единна народна партия Мария Капон представи листите, с които партията ще се бори за доверието на хората в Пловдив град и Пловдив област на предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 г.
„В нашите листи няма нито един, с изключение на мен, който да е участвал в парламентарни избори. Това са доказани професионалисти в своята област, които живеят и работят в градовете, където са регистрирани като кандидатдепутати. В листите ни няма парашутисти, подчерта Капон. Всички кандидати са хора с лична и обществена кауза, които могат успешно да се противопоставят на статуквото, което предлагат другите партии за града и областта, допълни тя.

Лидерът на Единна народна партия води две листи – в Пловдив град и Пловдив област. Втора след нея в 16 МИР Пловдив град е журналистката Веселина Божилова, шеф на сдружение Майки срещу дрогата от създаването му преди 9 години досега. Трета е Елисавета Христова, председател на Националната асоциация за децата с диабет. Сред останалите в листата са бизнесдами, учители, предприемачи, земеделски производители и съвсем млади хора с ярка обществена позиция.
В 17 МИР Пловдив област на второ място в листата на ЕНП е оксфорският възпитаник Йоанна Солакова от Асеновград, трети – Димитър Панайотов от Караджово, който работи в сферата на туризма и агробизнеса.
Тръгваме със слогана „За силна икономика срещу бедността“ и „Време е за смелост“, защото днес наистина ни е нужна смелост, каза Мария Капон. ЕНП залага на програма за развитие на България през следващите 15 години, която да вдигне качеството на живот. Това са доходи, здравеопазване, пенсионна система и образование. Децата от малките региони – особено планинските, и днес няма равен достъп до образование, същото е и със здравеопазването, коментира Мария Капон. Затова предлагаме по-високи делегирани бюджети за училищата в планинските райони.
В здравеопазването ЕНП ще работи за единна електронна система, за да спре източването на пари от Здравната каса. Всеки пациент трябва да е с електронна здравна карта. Целта е да се спре източването, а народът да има достъп до качествено здравеопазване, допълни лидерът на Единна народна партия.
Първата задача на Единна народна партия след влизането в новия парламент е приемането на Закон за фалита на физически лица. Това е една от първите ни задачи в новия парламент, където ще търсим консенсус от всички партии, заявиха кондидатите за народни представители. Целта е битката с монопола и картелите да бъде спечелена от обикновените граждани. Законът е втори шанс на хората, доведени до ръба, да започнат живота си. Проектът не означава опрощаване на задълженията в популистки стил, а да не се взема буквално покрива на човека, изпаднал в трудност, допълни лидерът на ЕНП.
ЕНП е регистрирала листи във всичките 31 многомандатни избирателни райони и за първи път участва самостоятелно на парламентарни избори. На въпрос на какъв процент разчита на вота, Мария Капон каза, че ЕНП е сред партиите, за които всички сондажи сочат минимум 20% гласуващи срещу статуквото.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

12 + 12 =