ЕНП в Карлово: Пътешествия във времето

Дата: 04 Май 2013 Автор: EНП

0
159

На 18 февруари 1962 година е посаден чинарът, около който се развива пешеходната улица в Карлово. Тя никога не остава без хора, а точната дата стана ясна, след като я съобщи лично човекът, който го е засадил. 85 годишният Генчо Генчев е бил в онези години началник на отдел „ Архитектура и благоустройство“ на община Карлово. Днес той дойде, защото беше дочул, че под неговия чинар в момента е Мария Капон, лидер на ЕНП и водач на листите в 16 и 17 МИР. В ход бе поредната акция на ЕНП за измерване на кръвната захар с участието на Елисавета Котова, трета в листата за Пловдив и председател на Националната асоциация на децата с диабет.

1„ Дойдох да го видя това момиче- каза Генчо Генчев- тя е отлична, единствената, която нарича нещата с имената им. Тя има дар слово и не се страхува, такива хора трябват, не мижитурки. А повечето са точно мижитурки“.
Достолепният пенсионер има свои виждания за политиката и не се бои да ги сподели, според него Станишев извършва голямо предателство спрямо страната, като „ плюе службите“. В същото време възрастният мъж признава, че подслушването е престъпление и той не го одобрява. Не е обаче особено съгласен с тезата, че народът е силно обеднял. „ През 1962 ние брояхме първия телевизор, първата лека кола, а сега няма откъде да минем, всички имат всичко. Пазарът е прекалено богат, а човек не може да има всичко и затова се мисли за беден“, е мнението на пенсионера. Внимателна и учтива с възрастните хора, Мария Капон му отдели достатъчно време, макар че успя да разговаря и с още стотина души, които се наредиха на опашката пред импровизирания пункт. Много са проблемите на страната, но хората не са единодушни за генезиса им. Според 85 годишния Генчо Генчев, сривът в икономиката на страната е започнал през 1956 година при масовизацията, която той нарече „ най- голямото ограбване на България“. Затова няма селско стопанство, затова няма хора и най- лошото е, че в резултат днес децата са много по- малко, заключи човекът.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eighteen − twelve =