ЕНП НАПРЕД

Дата: 09 Май 2009 Автор: ЕНП

0
337

Изпълнителният съвет на Единна народна партия на свое извънредно заседание потвърди решението си за явяване на предстоящите европейски избори заедно с партиите от коалиция „Напред”. На днешното заседание бяха одобрени окончателно и участниците в обединената евролиста.

В процеса на преговорите с формациите от център-дясното пространство стана ясно, че този политически проект отговаря на желанието на Единна народна партия за създаване на широко обединение на равнопоставена основа в полза на българските национални интереси и модерното развитие на страната.

Патриотизмът на ВМРО, модерните възгледи и динамиката на „Гергьовден” и земеделците, носители на традиционни десни ценности, могат да дадат началото за един истински обединителен процес, както това беше залегнало във възгледите и мотивите за създаването на Единна народна партия.

След края на заседанието председателят на партията г-жа Мария Капон заяви, че ЕНП остават отворени за общи действия със СДС и други десни формации след изясняване на политическата им воля.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

3 × 2 =