ЕНП: Никаква толерантност към политиката на Путин

Дата: 18 Март 2014 Автор: Milena Raikova

0
261

299px-crimea_in_ukraine-svgРешението на президента Путин за практическо анексиране на Крим и присъединяването му към Руската Федерация, е нагъл акт, в разрез с международното право, който поставя един голям въпрос пред света и пред България в частност: Как може да се отговори на една имперска инвазия и брутално териториално разширение, което директно накърнява чужд държавен суверенитет?

Очевидно в глобален план трябва да бъдат изработени механизми, които ефективно да препятстват подобна политика, защото през 2008 г. практическото анексиране на Южна Осетия и Кавказия от територията на Грузия, бяха проспани. Кой днес може да защити други територии в Източна Украйна, в които Москва инициира конфликти? Кой ще съхрани Приднестровието или Молдова?

„Европа днес не трябва да допуска голямата грешка на миналото столетие и да смята, че един амбициозен диктатор ще се задоволи само с първата хапка. Така стана с Хитлер през XX век“, коментира председателят на Единна народна партия Мария Капон. По думите й България, като страна, е решила съществуването си, правейки съзнателен избор между Съветския съюз и Европейския съюз. Този избор е в полза на цивилизацията, а не на империализма, категорична е Мария Капон.

Единна народна партия апелира към всички политически сили в България да бъдат отговорни пред страната си. Очевидно предстоят изпитания за нас и за целия цивилизован свят. Предстои ни да решаваме проблеми в полза на мира, добрите отношения между народите, но без да проявяваме никаква толерантност към тези, които се опитват да ни върнат крачка назад в човешкото развитие, какъвто е случаят с Владимир Путин.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

12 + fourteen =