ЕНП организира безплатно измерване на кръвната захар в Сопот

Дата: 22 Април 2013 Автор: ЕНП

0
344

Сто души провериха днес нивото на кръвната си захар безплатно на центъра на Сопот в рамките на предизборната кампания на ЕНП. Както вече стана и на други места, интересът към тази възможност бе голям, а новината за нея се предаде набързо от уста на уста. Елисавета Котова, трета в листата на ЕНП за Пловдив-град и член на ръководството на Националната асоциация за децата с диабет правеше бързия тест на хората, записани в списък лично от Мария Капон.

„За такова нещо тук трябва да загубим половин ден“, коментира възрастен мъж. Млада жена помагаше активно на акцията, защото съпругът и наскоро се разболял от диабет. По-точно той дълго време се опитвал да стигне до специалист, но това станало едва когато получил рани на краката. „Хората в никакъв случай не са немарливи към здравето си, просто нямат възможност добре да се грижат за него“, каза Мария Капон. Над 250 броя от вестника „ Време за смелост“ бяха раздадени на сопотчани, които с интерес се зачетоха. Особен акцент в групата хора внесе японката Сато, трайно заселила се в България от 11 години. Преди време със съпруга си те привлякоха вниманието на медиите, когато се заселиха в Шипка, в момента Сато е вдовица от 1 година и живее Каравелово. „Колко ме беше страх, сърцето ми се разтупа, а сега съм доволна“, сподели японката, след като видя добрия си резултат. Следобед импровизираният пункт за безплатно измерване на кръвната захар се премести в Стамболийски, където имаше и среща на Мария Капон с избиратели.
Всеки понеделник от 15 до 17 в предизборния щаб на ЕНП има приемен ден на Мария Капон. Днес четирима души потърсиха съдействието и за разрешаване на тежки казуси и получиха подкрепа. Във вторник предизборната кампания продължава със среща на тема „Семейството и наркотиците“ с участието на Веселина Божилова, председател на сдружение „Майки срещу дрогата“ и втора в листата на ЕНП за Пловдив-град в Лъки. В четвъртък пък такава среща ще има в Чирпан, преди това предстои сериозен разговор на тема наркотици с учениците от СОУ „П.К. Яворов“ .

ОСТАВИ КОМЕНТАР

19 − 13 =