ЕНП-Пирдоп организира обществено обсъждане по проблемите на болницата в града

0
303

Жители и медицински специалисти от многопрофилната болница в Пирдоп изразиха недоволство срещу лошото управление на здравното заведение, отклонени средства за болницата и пренасочване на пациенти към частната клиника в града. Това стана по време на обществено обсъждане по проблемите на болницата, организирано от Единна народна партия-Пирдоп, което се проведе вчера в читалище „Напредък“ в града. МБАЛ-Пирдоп обслужва 7 общини в района – Пирдоп, Златица, Антон, Копривщица, Мирково, Чавдар, Челопеч, с население около 26 000 души.

В обсъждането, на което бяха поканени кметовете и представители на общинските съвети на общините акционери на болницата, ръководството на здравното заведение, участваха само кметовете на община Пирдоп и община Чавдар, председателя на Общинския съвет в Пирдоп и общински съветник от Пирдоп. Изпълнителният директор на болницата д-р Маргарита Гетова към когото бяха насочени повече въпроси и протести на гражданите не уважи събитието.

Освобождаването от работа на местен и търсен от пациентите хирург и предизвиканото с това блокиране на дейността на хирургичното отделение на болницата, предизвика масово недоволство сред жителите на Пирдоп и медицинските специалисти от болницата. В хода на разговора стана ясно, че наскоро назначеният нов изпълнителен директор на болницата, всъщност е бивш управител на частна хирургична клиника, която от близо година и половина функционира на територията на общинската болница в Пирдоп. Участниците в дебата поставиха въпроса за чии интереси работи новият изпълнителен директор на здравното заведение – за интересите на общинската болница или за интересите на частната клиника. Медицинските специалисти остро се противопоставиха и на опита на новия изпълнителен директор да затвори очното отделение на болницата, което е едно от малкото отделения носещи печалба на общинското лечебно заведение. Поставен бе и въпросът защо се освобождават от работа лаборанти, доказали се като добри професионалисти. Разтревожени майки повдигнаха и въпроса за напускането на завеждащия детско отделение на болницата, който е уважаван и спечелил доверието им педиатър в района.
Участниците в обсъждането взеха решение дебатът да продължи на предстоящата сесия на Общинския съвет в Пирдоп с надеждата тогава да получат отговорите на поставените от тях въпроси от изпълнителния директор на болницата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

two + nineteen =