ЕНП учреди общинска структура в Тополовград

Дата: 10 Април 2011 Автор: ЕНП

0
185

topolovgradОбщинска организация на Единна народна партия учредиха на 9 април 2011 г. в Тополовград близо 30 симпатизанти, предимно млади хора. Събитието уважи лидерът на партията Мария Капон, а сред гостите бяха членове на партийните структури от Хасково и Димитровград. По-късно лидерът на ЕНП и новите членове разискваха тежката икономическа ситуация в региона и негативните последствия от кризата.

Акцент в разговорите бяха високата безработица и трудностите, пред които са изправени местните животновъди и предприемачи.  Като социална помощ, а не подкрепа за фермерите, определи Мария Капон отпусканите субсидии в сектора у нас. Според лидерът на ЕНП основна вина за плачевното състояние на българското земеделие носи правителството на тройната коалиция. Мария Капон не спести критики и към сегашното управление на ГЕРБ, което по думите й не работи за подобряване качеството на живот в България и благосъстоянието на българина.

Мария Капон бе категорична, че реалната безработица в страната е 27 процента, а не 16, както отчита статистиката. В дадени райони без препитание е над 40 процента от трудоспособното население. „Това означава, че във всяко българско семейство има поне един безработен. Най-трагичното е, че на места най-висок дял са младежите и хората в предпенсионна възраст между 50 и 60 години”, заяви тя. По думите й в България няма да има високи пенсии, докато държавата не започне да плаща собствения си ангажимент. „Българската държава не внася и лев в НОИ за социално осигурявате на полицаите. В същото време им се води стаж, а после вземат и пенсия. Това говори за едни други времена. И като слушам, че искали да дават на прокурор тия предприемачи дето закъснявали с осигуровките, аз питам защо не вкараме първо министри като Цветанов и Дянков в прокуратурата”, попита риторично Капон. Според нея държавата като работодател трябва да е равнопоставена със всеки един предприемач в страната, който отделя за вноски към НОИ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seventeen − 7 =