За Кунева е унизително, че трябва да разчита на гласовете на Баракова и Местан

Дата: 03 Февруари 2016 Автор: Milena Raikova

0
327

Унизително е Меглена Кунева да разчита на гласовете на независимите депутати Ана Баракова, Лютви Местан и Велизар Енчев, за да се закове на поста министър на образованието. Видно става въпрос за зависимост – няма друго обяснение за подлагането на това унижение. Това заяви пред KMETA.bg лидерът на Единна народна партия Мария Капон.

 „Меглена Кунева е предложена за министър на образованието от премиера Бойко Борисов, а не на Реформаторския блок. Очевидно, като случая със здравния министър Петър Москов, премиерът „колекционира“ частни, а не политически лица-това е негово право, но провалът не може да бъде приписан другиму. И сегашната реформа в средното образование е готвена от ГЕРБ“, допълни Капон.

Очаква се днес около 14 часа парламентът да гласува назначението на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката. Засега разпределението на силите не е ясно, знае се само, че Патриотичният фронт, АБВ, БСП, ДПС и част от Реформаторите няма да я подкрепят.

„Предпочитам по-малко да кажа, повече да направя“, заяви Меглена Кунева, след късна среща по тъмно с ПГ на Патриотичния фронт.

По предварителни изчисления 68 депутатски гласа ще бъдат достатъчни за избора на нов образователен министър. Шефът на парламента Цецка Цачева „спря“ кворума на 131-я регистриран депутат. Кворумът за начало на заседанието е 121 души, а за избора на нов министър са достатъчни 50% от присъстващите + 1.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

15 + seven =