Измерихме дължината на Закона за събранията, митингите и манифестациите

Дата: 05 Февруари 2010 Автор: ЕНП

0
260

Да измерим колко им е дълът… законът?” под този надслов премина демонстрационното измерване на разстоянието от 20 метра от сградата на Народното събрание. Акцията бе организирана от Обединения щаб на протест срещу промените в Закона за електронните съобщения „България не е Биг Брадър”. Инициативата е свързана с дискутираните промени в Закона за събранията, митингите и манифестациите и предложението за въвеждане на размери на обозначена зона при протест пред сградите на Народното събрание, Министерски съвет и Президентството.
„Искаме да демонстрираме колко е границата от 20 метра. Ако депутатите фиксират 5 метра, може да има нормални протести пред институциите. Ако те фиксират 20 метра и не уточнят, че тези 20 метра са единствено и само пред Президентството, това е един елементарен начин гражданите да бъдат изтласкани от Народното събрание, където няма да могат да изразят своя протест”, каза Мария Капон. „Искаме да благодарим, че все пак Законът за събранията, митингите и манифестациите ще бъде на поправителен изпит, тъй като беше върнат от президента”, допълни още тя.

ОБЕДИНЕН ЩАБ НА ПРОТЕСТА „БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИГ БРАДЪР”
ПП Зелените, България е наша, Електронна Граница, Aсоциация общество и ценности, Единна народна партия, БлуЛинк, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, Гражданска инициатива справедливост, Движение “Гражданско действие”, ПП Земеделски народен съюз, ПП НДСВ, Гражданско движение “Културно-историческо наследство и мемориални паметници”, БИП, “Младежка интернет медия”, 22 организации Коалиция “За да остане природа в България”, Българска национално-радикална партия, Българска ПИРАТСКА Партия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

19 + 6 =