Казанлъчанинът Станчо Пенов оглавява листата на ЕНП за 27 старозагорски МИР

Дата: 19 Април 2013 Автор: вестник Искра

0
264

Единна Народна Партия издигна за водач на листата си от 27 МИР казанлъчанина Станчо Пенов. На среща в Казанлък със съмишленици и симпатизанти координаторът за областите Стара Загора, Сливен и Ямбол Валентина Василева и член на КС на ЕНП, обяви намеренията на партията. Тя сподели, че ЕНП е единствената партия от областта, която има 90% участие на казанлъчани в листата си.

ЕНП е сравнително млада партия, на 4 години и това са й първите парламентарни избори. На тези избори партията решава да се яви самостоятелно, защото не е намерена принципна основа, на която да стъпи с други коалиционни партньори, с които са водени преговори. И затова от ЕНП решават да отстояват самостоятелно принципите си с бавна крачка, както казва Мария Капон и така бавно, бавно да си построят къщичката. Най-известната личност на партията е Мария Капон, която ще бъде водач на листата в Пловдив област и Пловдив-град. Човек, който е доказал принципността си и своята последователност при отстояване на много от позциите на

ЕНП. „Повечето хора в политиката за съжаление са известни със злините си отколкото с добрините си и затова ние търсим хора, работещи и разбиращи от своята работа, независимо, че не са толкова известни и не са в медийното пространство, но за нас те са почтенни хора и предпочитаме бавно и сигурно да вкарваме нови лица и те да работят за един проект в дясното пространство, който да бъде стабилен и политически морално издържан“ каза още в експозето си Валентина Василева.
Листата на ЕНП за 27 старозагорски МИР бе представена от Станчо Пенов. Преди да представи листата той цитира изказване на Капон, в което се казва: „Как да се проврем между плакатите, платените репортажи, вещаещите социолози, коментаторите и слуховете? Има лесен начин. Вижте кой говори и какво е правил до сега. Кого е защитавал, за какви каузи се е борил. Как е живял преди да влезе в политиката и как е сега. Историята на един човек винаги го поставя в изпитания и дава отговори за него. После човек преценява дали да се заслуша в думите от изборите…. Едно е сигурно, изборите са онези малки възможностки, които демокрацията все пак ни е дала, за да отсеем зърното от плявата, въпреки парите, които се изсипват и въпреки лъжите, с които ни облъчват. При тези малки възможности хората трябва да знаят, че поверяват за поне 4 години освен доверието си и личните си пари, които плащат като данъци и ги дават на някого, за да ги управлява.“
Станчо Пенов е роден в Казанлък, завършил ВИХВП сега УХТ гр. Пловдив през 1972г., като инженер-технолог, специалност „Технология на ферментационните производства“ степен „Магистър – енолог“ /винарство/. Работи по разпределение във „Винпром“ Сливен в години на изключителна гроздова реколта, технологични и технически нововъведения и огромен износ – предпоставка за голяма житейска и професионална школа и самочувствие. След 1992 г. е консултант и организатор на износ на вина и продукти от хранително-вкусовата промишленост за Русия и частично за САЩ. Участва в опит за възстановяване на дестилационен процес „Спиртопроизводство“ във „Винпром“ Казанлък. В момента е консултант на гроздопроизводители с лозови масиви и дворни конструкции, предпоставка за творческо производство на качествени вина. Женен, с двама сина. Автор е на две книги за виното, за да бъде в услуга на любителите винопроизводители и ценителите винари.
Девизът на водача на листата на 27 МИР на ЕНП е „Гласувайте за добрите хора – толкова
малко останахме!“
ЕНП ще се яви на изборите с номер 44.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

18 − nine =