Капон за Фрог: Световната банка не ще стресне властта, рекетът продължава

Дата: 18 Юни 2015 Автор: Фрогнюз

0
340

Всеки предприемач у нас е изпитал на гърба си констатацията на Световната банка, че трябва да бяга от държавните институции. Българският предприемач трябва да има достатъчно частна собственост, свободен пазар, така че неговите клиенти да бъдат в частния сектор и да не опира до държавния, коментира за Фрог нюз Мария Капон доклада на Световната банка, касаещ българския бизнес.

Регулаторът използва за рекет своите функции. Много български фирми, които имат експорт, искат да останат анонимни. Те знаят, че трябва да се пазят от силните на деня. Правят го инстинктивно, за да не бъдат рекитирани преди избори, да не бъдат рекетирани след избори, да не им бъдат изпращани нарочно проверки, да не се прави опит за изземване на териториите им, изрежда Капон.

Представителите на бизнеса имат опора от Световната банка. Те получават уверение от тях, че не са сами. Управляващите няма да си вземат забележка от казаното от Световната банка. Няма да се учудя, ако представителят й за България Тони Томпсън си изпати за думите си, предполага Капон.

На въпрос дали тя се „пази от силните на деня“, Капон отговори така: „Аз имам голямото предимство да работя панаирно дело, а най-големите панаири се намират в Германия“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seventeen − eleven =