Лидерът на ЕНП: Безумно е, че нито една партия не подкрепя референдума

Публикувана: 28 окт 2016 автор: Bulgaria ON AIR

0
397

Председателят на Единната народна партия (ЕНП) Валентина Василева заяви, че предстоящият референдум трябва да е знак за политиците за мнението на хората и какво искат те да се промени.

„Подкрепяме референдума, но е безумно, че нито една партия от управлението не е регистрирана в допитването като страна. Все едно няма референдум, няма реален дебат“, подчерта тя в предаването „Денят ON AIR“.

Гостът на Bulgaria ON AIR добави, че нито един от отговорите на тези три въпроса не може да бъде панацеята, която ще оправи системата.

Валентина Василева коментира трите въпроса, фигуриращи в допитването, като изрази мнение, че е изключително важно хората да могат да си изберат личности. Тя и нейната партия застават зад мажоритарния вот.

„50 на 50 съм в подкрепата за задължителното гласуване. Подкрепяме го, но това е пожелателно, за да се събуди отговорност в гражданина за харченето на неговите пари“, посочи лидерът на ЕНП.

По думите й хората в България ще се събудят, когато усетят сладостта от това да накарат институциите да си вършат работата.

„Предлагаме левче на глас, но за всички. 10 000 гласа и получаваш 10 000 лева. Трябва да се знае каква нужда има една партия, за да съществува. Субсидията на ГЕРБ е безумни пари. Правят дарения, но с нашите пари“, каза още гостът в студиото на Кузман Илиев.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2016-10-28/liderat-na-enp-bezumno-e-che-nito-edna-partiya-ne-podkrepya-referenduma

ОСТАВИ КОМЕНТАР

2 − 1 =