Мария Капон: Безумни са решенията на ЦИК за финансирането на кампаниите за референдума

Дата: 12 Декември 2012 Автор: БНР

0
189

Безумни са решенията на ЦИК от 200 хиляди, както беше обявен лимитът за финансиране на кампанията чрез дарения, вече е на 2 млн. лв. Трябва да сме наясно, че те чрез тези решения конституират по странен начин 76 народни представители, които не са представлявани от никой до момента, които би трябвало да направят някаква банкова сметка, да вземат някакво решение и видно ги правят, тъй като те са от една и съща политическа партия, като политическо участие с другите инициативни комитети. Това каза председателят на Единна народна партия (ЕНП) Мария Капон в предаването „Нещо повече“.

БСП манипулират с това, че става въпрос за ядрената централа в Козлодуй и евентуално за развитието на 7-и блок. Искам ясно да кажа на българските граждани, че да спасим българската ядрена централа, която е изплатена и която удължението на живота на 5-и и 6-и блок, по публични данни струва около 300 млн. лева при 22 млрд. инвестиции, които трябват за „Белене“, означава да гласуваме с „НЕ“ на този референдум, беше категорична Капон.

Все още ГРЕБ не е казала дали ще държи на решението на МС за спиране на „Белене“ или не. Така че големият въпрос е, че те са конституирани като страна „за“, но всъщност каква е тяхната позиция извън промяната на самия въпрос – такъв отговор нямаме. Очаквам да има единна позиция от страна на ГЕРБ и все още такава не е ясна, каза тя.

Ясно е, че олигархията и руските интереси ще финансират тази кампания, но със сигурност ние няма да се откажем, заяви Капон. Тя каза още, че от ЕНП искат да има електронен регистър за даренията.

bnr.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР

two + thirteen =