Мария Капон: Време е за смелост

Дата: 26 Април 2013 Автор: LiveNews

0
174

Това каза политикът от ЕНП в „Политическото студио“ на LiveNews. От партията се стремят към интелигентна политика. „Скандалът с подслушването започна още пред 2009 -2010 г., когато ГЕРБ поиска да промени Закона за електронните съобщения и да легализира апаратура за подслушване, за да се следи цялото интернет пространство.“ – сподели Мария Капон.

От партията организираха малък протест с мото: „България не е Биг Брадър“, защото в управлението на ГЕРБ бяха определени 100 млн. лв за подобни подслушвателни устрйства. „В същото време липсваха пари за обазование и здравеопазване.“ допълни гостът.
„Върнахме се в онези години, когато всички отказват да обсъждат нещата през телефон. В последните дни поркуратурата започна досъдебно производство за нерагламентирано подслушване, въпросът е кой има интерес днес да се използва техника за нерегламентирано подслушване?“ се възмути още тя. Според ЕНП подлушващи устройства ще бъдат законни, когато се използват за издирване на отвлечено дете и престъпност. „Милиционерщината разбира от това да действа в собствените си кръгове. Сливането на властта, службите и организираната престъпност е факт. „. От парията ще се стремят към разцепване на връзката между политици и организирана престъпност, която минава през службите.
За настоящата политическа обстановка от ЕНП смятат, че Цветанов трябва да се оттегли от листите на партията и от политиката изобщо. Ситуацията в момента е като тази на Путин и Медведев, които си размениха ролите. Бойко Борисов е неформален лидер , който „ мечтае за Путиновска държава и режим, но България е член на ЕС и този скандал дори няма да даде отражение на обикновените хора в страната.“. Капон наблегна на ситуацията, че хората не се интересуват кой кого е подслушвал, защото тънат в мизерия и единственото нещо, за което си мислят е как да си купят лекарства и как да си заредат хладилника, ако въобще имат такъв.
Кампанията, която водят от ЕНП е изключително нетрадиционна и се извършва през цялата година, а не само във време заполитически избор. Хората се нуждаят от действия и моментни решения на проблемите, защото ако те се решават в бъдеще някои от най-нуждаещите се дори може да не дочакат това светло бъдеще. Работата на политиците е да виждат светлината в тунела и да реализират действията си, за да осигурят по-добър живот на българския гражданин.
„Хората гледат животинки и култури за лично препитание. Има солидарност в малките села и градове, където всеки ден се чува камбаната на смъртта. Смятаме, че трябват спешни мерки. Голямата задлъжнялост е факт и огромен проблем за обикновените хора. „ сподели депутатът. От парията са пердложили своите предложения за закон за деклариран фалит. Това означава законът да не опрощава финансовите задължения на хората, но да даде втори шанс за нов живот. Това би гарантирало покрива над главата на много нуждаещи се хора днес.
Програма „Визия 15″ е проект на Единна народна партия, чиято цел е страната ни да стане една от водещите 15 държави в света. „Не може всяко правителство да почва от нулата и да саботира предното. Имаме нужда от Българска рецепта, трябват ни 8-9 години за скокообразен ръст, за да се издигнем.“ Здравеопазването и образованието са първите неща, които трябва да се променат и над които трябва да се работи много, за да има развитие и да се стигне до умна икономика в страната, заключи Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

20 − 19 =