Мария Капон: Илюзията свърши

Дата: 09 Декември 2015 Автор: EНП

0
394

Често не съм била съгласна с позициите изразявани от министъра на правосъдието Христо Иванов и от ДСБ и това е ставало обикновено в случаите, когато са прекрачвали собствените си морални бариери и достойнството на дясната политика, която е призвана да положи усилия в справяне с корупцията и за постигане на растеж на българската икономика.

Приветствам като достойна днешната оставка на министър Христо Иванов като акт на последователност в отстояване на предварително заявената от него позиция. Когато политиката не може да бъде осъществена това е най-малкото, което трябва да се направи. Това заяви Мария Капон, председател на Единна народна партия по повод на оставката на министъра на правосъдието.

Лично аз съм допускала същата политическа грешка през 2007 г., вярвайки, че мога да цивилизовам и канализирам един популистки в същността си проект на име ГЕРБ, каза Мария Капон. Изпих горчивата си чаша още тогава, виждайки неразривната връзка между олигархията и тази политическа сила. Затова без чувство на самодоволство мога да кажа метафорично, че от 13 месеца чакаме колегите от ДСБ и тези, които припознават консервативните ценности отвън пред Народното събрание на мястото за протест. Истинското излизане в опозиция означава всички кадри по вертикала на държавната власт, назначени по силата на коалиционните взаимоотношения, да последват политиката на лидера си, независимо дали става въпрос за министри, шефове на дирекции, областни управители, шефове на държавни дружества, комисии, горски стопанства и т.н. Ние сме тук и ви чакаме, защото българската политика има нужда от изчистване на физиономиите, държавата има нужда от истинска операция „Чисти ръце“ и това за съжаление няма как да стане в съдружие с носителите на порочния модел. Това Народно събрание изчерпа и малкото кредит на доверие, който имаше, категорична е Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

8 − three =